Back

We designed and built this new kitchen as part of the main floor renovation of this 1891 rowhouse. The kitchen and main floor open plan reflect the homeowner’s contemporary taste, but with a nod to the historic aspect of the home. The clients were especially delighted with our success in achieving a “light and airy” feel. The client wanted to open up the entire floor to increase the amount of natural light that flowed into the main floor of this rowhouse. He also wanted a visual connection from the front entry to the back door. The new kitchen reflects his contemporary style.

To make the kitchen central to the floor plan, we flipped the original kitchen and dining room and removed the walls. Additionally, we used the same herringbone flooring throughout the entire first level. The white oak floor, stained white, is distinctive yet evokes the historic character and quality of the buildings in the neighborhood. We kept the historic trim in the front area but simplified the trim in the kitchen and dining rooms. To learn more about this project, e-mail Nina Patel nina@landisconstruction.com