kitchens Back

This older couple wanted to create a forever home where they could age in place and welcome family and friends. They purchased a small house on a large lot – a rare find close to downtown Bethesda. We worked with them to reclaim and donate as much as possible from the existing house prior to demolition.

The couple’s goal is to live in the house as long as possible, so they wanted wheelchair access to all major parts of the house.

The clients requested a transitional style – a traditional look with less detailing and crisper, straighter lines. We leaned toward the Craftsman style to create the look they wanted.

The clients loved the kitchen in their previous house so much, that they asked us to create a similar look. It has warm wood cabinetry, beige quartz countertops, quartz with a soapstone look on the island, and beige subway tile. The kitchen is open to an adjacent dining space, a casual family room, and the dining room. It is also located near the screened porch. The passthrough under the wine rack right provides easy access to the dining room and good flow for entertaining