interiors Back

The owners of this Cape Cod wanted to enlarge their kitchen and create a more open, light-filled living space on the main floor. The clients are Mid-Century enthusiasts—this is reflected in their existing décor. They thought an addition in that style would be appropriate. Given the simplicity of the existing 1933 home, our designer fully agreed. Our designer extended the rear of the home by 13 feet along the whole width of the house. This provided an additional 475 square feet to the existing 1000 square feet on the main floor. This allowed for a large kitchen with an island and a sitting room. Our designer also worked closely with the clients on the design so it would allow them to accommodate existing Mid-Century furniture pieces as well as planning for new purchases.

In the sitting room, we kept the home’s original brick wall and the rear window. That wall is painted orange and is now the focal point in the sitting room. The original window opening was converted into a decorative niche with frosted glass and asymmetrical shelves.

The expansive new kitchen is a dramatic change from the original galley room. The clients wanted a modern design, an island for food prep, and more storage