Back

This charming 1900s home was purchased by the clients and within a year they contacted for a whole house renovation, including the kitchen. The original kitchen had an awkward layout with appliances placed randomly. It didn’t have enough storage and it was pink. The clients wanted to expand the kitchen with a small addition on the rear of the home. We worked with the city of Takoma Park’s Historic Review Board to make sure it fit with the historic structure.

The new kitchen can be seen from the entry of the home. It has clean lines but includes a few elements that pay tribute to its historic roots, such as the original woodwork, brass lamps, globe pendants, glazed brick white subway backsplash tile, and black painted window and door. Additionally, the island is sized to fit the space and provide adequate clearances around it for good traffic flow. The client requested the waterfall feature and the stone tops in the kitchen are Calacatta. To learn more about this project, e-mail Nina Patel nina@landisconstruction.com