Back

We completely gutted and renovated this DC rowhouse and added a three-story rear addition and a roof deck. The client wanted to maintain traditional detailing at the front of the house and add a more bold and contemporary design at the back.

On the main floor we removed the front vestibule to create a more welcoming entry that has marble tile inset in dark wood flooring. We widened the openings from the hallway to both the living and dining rooms.

The living room has original elements including the fireplace, trim, ceiling medallion, and pocket doors to the dining room. The client selected beautiful tile that we installed from floor to ceiling around the fireplace to add drama to the dining room.

The kitchen has cabinetry on both sides and an L-shaped island in the center. A comfortable sitting room off the kitchen is flooded with light from the large windows and full-lite rear door.

The new powder room has a freestanding sink.