additions Back

The original kitchen in this rowhouse was all along one wall and had dark cabinets and a lack of counter space. By adding just 170 square feet along the back, we were able to expand the kitchen with an island and cabinetry on both sides and add a small sitting area. While the original sliding doors and transom allowed for natural light, adding skylights in the metal roof and tall sliding doors floods the room and kitchen with light. The sliding doors open to a new deck, providing great flow for entertaining.

We were also able to tuck a new powder room along the wall next to the dining room. There is new oak flooring throughout this level. The client provided a glass front cabinet for glassware that our carpenters framed so it looks built-in.

We were able to expand the basement into the lower level of the addition, allowing the washer/dryer from the main level to be moved downstairs.